SUPERSON Osobnost roku

Zdroj: Ondřej Pýcha pro SPORT INVEST

Stejně jako v letech předchozích představujeme obchodnímu i společenskému životu vzory – značky, společnosti, osobnosti, které stojí za to sledovat a od kterých se můžeme mnohého naučit.

Reprezentujíce největší globální autoritu v oblasti hodnocení značek, již čtvrtým rokem představujeme život i úspěchy předních značek České republiky. Jsme přesvědčeni, že každou z nich lze označit za silnou osobnost, jelikož bez výrazných lidských charakterů neexistuje značka a bez silných značek je nepředstavitelný hospodářský úspěch. Řada mezinárodních výzkumů prokázala, že ke známým značkám přiřazujeme vlastnosti běžně používané v osobních vztazích. Značku pokládáme za krásnou, elegantní, atraktivní, sofistikovanou, sexy, hravou, vtipnou nebo dokonce agresivní, asertivní, dominantní či postarší. Značka se tak stává v našich očích jedním z přátel a blízkých – zkrátka osobností. Není na tom nic zvláštního, i za značkami stojí lidé, jejichž záměry, přání či vlastnosti jsou  ztělesněny právě značkami. A každý mi dá jistě za pravdu, že takové značky pro nás, stejně jako v případě přátelských vztahů, znamenají radost, přízeň, pomoc, zážitek anebo třeba zklamání, přináší emoce.

Program Czech Superbrands již druhým rokem vyhlašuje ocenění SUPERSON Osobnost roku.  Ocenění, které je generováno na základě nominací odborné poroty Brand Council a volby široké veřejnosti v rámci průzkumu GfK, vzdává hold člověku s výjimečně úspěšnou kariérou, jenž reprezentuje Českou republiku po celém světě a svými činy, výkony a jednáním inspiruje snad každého z nás. Pravdou je, že naše země se může pochlubit řadou umělců, sportovců, vědců či podnikatelů s výše uvedenou charakteristikou. V loňském roce se SUPERSON staly hned dvě významné osobnosti – hokejista Jaromír Jágr a Prof. MUDr. Jan Pirk, DrSc., přednosta Kardiocentra a Kliniky kardiovaskulární chirurgie IKEM v Praze. Také SUPERSON Osobnost roku 2016 patří k těm lidem, kteří si zaslouží naši hlubokou poklonu a obdiv a za národní hrdost a radost, kterou v nás opakovaně probouzí, také náš velký dík – rychlobruslařka specializující se na dlouhé tratě, trojnásobná olympijská vítězka a několikanásobná mistryně České republiky, Evropy i světa, držitelka několika juniorských i seniorských světových rekordů - Martina Sáblíková.

Přestože ocenění má Martina Sáblíková nespočet, titul, pro který jsou směrodatná i jiná než sportovní měřítka, pro ni není „každodenní“ záležitostí. „Ocenění SUPERSON Osobnost roku 2016 mě nesmírně potěšilo. Nikdy mě nenapadalo, že bych se mohla dostat tak daleko, přeci jenom náš sport patří z pohledu ČR k těm opravdu malým. Snažím se v životě všechno dělat podle toho, jak to cítím, čili toto ocenění beru jako svůj osobní úspěch,“ říká Martina.

★ Zdroj: GfK, Celostátní reprezentativní výzkum, květen 2016, zadavatel Czech Superbrands

Hlavní partneři / Mediální partneři

Copyright © 2024 Superbrands CZ